Calendar

 

Ultimele Noutăți

Green Days Oradea

Green Days Oradea

ECOTOP Oradea te invită sa participi la Green Days. Ai fost asaltat în ultima vreme de tot...

Ecochallenge 2019 - rezultate

Ecochallenge 2019 - rezultate

Ecochallenge este un concurs interșcolar cu tema protecția naturii a cărui primă ediție a fost...

Junior Ranger 2018

Junior Ranger 2018

Am ajuns la a cincea ediție a taberelor ”Junior Ranger”de la Damiș. Cu un grup de 16 ”experți” în...

PerPedes 2018

PerPedes 2018

Ediţia a -18-a a concursului PerPedes, organizat de către colegii noştrii de la Albamont a avut...

 • Green Days Oradea

  Green Days Oradea

 • Ecochallenge 2019 - rezultate

  Ecochallenge 2019 - rezultate

 • Junior Ranger 2018

  Junior Ranger 2018

 • PerPedes 2018

  PerPedes 2018

 

Uncategorised

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

În perioada 8-14 octombrie 2018 a avut loc Săptămâna Ariilor Protejate, eveniment la care s-au alăturat aproximativ 27 de administrații de arii protejate din România.

Săptămâna Ariilor Protejate este un concept prin care ariile protejate sunt promovate în rândul publicului larg prin organizarea unor activități diverse (expoziții de fotografie, dezbateri, seminarii, proiecții de filme, excursii ghidate în arii protejate, activități de educație ecologică, concursuri,etc). Evenimentul face parte din proiectul "Oameni pentru Natură", implementat de ProPark Fundația pentru Arii Protejate și  finanţat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România, care are ca scop promovarea ariilor naturale protejate din România şi a oamenilor care lucrează în acest domeniu prin organizarea de  evenimente adresate publicului larg.

“ECOTOP Oradea  a organizat  cu aceasta ocazie mai multe evenimente in ariile protejate avute in custodie si administrare:

 1. Miercuri, 10,10,2018 a avut loc la Liceul Teoretic Petofi Sandor din Sacueni o activitatede educație de mediu, privind viitorul ariei protejate  - Situl natura2000 ROSCI0220 Săcueni, așa cum îl văd tinerii din localitate.

La activitatet au participat 30 de elevi din clasele a VIIIasi a Xa , care au realizat o machetă tridimensională a sitului așa cum este în prezent, urmând apoi o dezbatere privind rolul unui sit Natura2000 și viitorul acestuia în comunitate.

 1. A doua activitate a fost cursul de educație de mediu organizat la sediul ECOTOP în data de 13.10.2018. Au participat 12 tineri din Oradea, Aleșd, Săcueni. Tema principală a cursului a fost  rolul educației de mediu într-o arie protejată.
 2. Activitățile prilejuite de  Săptămâna ariilor protejate s-au încheiat duminică, 14.10.2018 cu un tur ghidat în Situl Natura2000 Muntele Șes, aflat în administrare ECOTOP Oradea în parteneriat cu Asociația Pescarilor sportivi Acvacrisius.

 

Persoană de contact : Mircescu Eleonora, tel:0740950793 e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Notă pentru editori:

Mai multe detalii despre evenimentul Săptămâna Ariilor Protejate: saptamananaturii.ro, pagina de facebook: https://www.facebook.com/SaptamanaAP

 

Săptămâna Ariil...
Săptămâna Ariil...
Săptămâna Ariil...
Săptămâna Ariil...
Săptămâna Ariil...
Săptămâna Ariil...
Săptămâna Ariil...

Bucate tradiționale
Educația ecologică și voluntariatul în protecția mediului
Cartea verde a județului Bihor
Cutia cu jucării
Damiș - Ponoraș
Ecoturism în Pădurea Craiului
 

Înapoi sus