Calendar

 

Ultimele Noutăți

Green Days Oradea

Green Days Oradea

ECOTOP Oradea te invită sa participi la Green Days. Ai fost asaltat în ultima vreme de tot...

Ecochallenge 2019 - rezultate

Ecochallenge 2019 - rezultate

Ecochallenge este un concurs interșcolar cu tema protecția naturii a cărui primă ediție a fost...

Junior Ranger 2018

Junior Ranger 2018

Am ajuns la a cincea ediție a taberelor ”Junior Ranger”de la Damiș. Cu un grup de 16 ”experți” în...

PerPedes 2018

PerPedes 2018

Ediţia a -18-a a concursului PerPedes, organizat de către colegii noştrii de la Albamont a avut...

 • Green Days Oradea

  Green Days Oradea

 • Ecochallenge 2019 - rezultate

  Ecochallenge 2019 - rezultate

 • Junior Ranger 2018

  Junior Ranger 2018

 • PerPedes 2018

  PerPedes 2018

 

Activități

Green Days OradeaECOTOP Oradea te invită sa participi la Green Days.

 • Ai fost asaltat în ultima vreme de tot felul de știri despre poluarea ce ne înconjoară și îți dorești să contribui și tu la schimbarea ce este atât de necesară, dar nu știi cum?
 • Vrei să înveți mai multe despre cum să îți adaptezi stilul de viată în așa fel încât să fie benefic atât pentru tine, cât și pentru planetă?
 • Cauți să te distrezi împreună cu prietenii, dar, în același timp, să și învățați despre lumea din jurul vostru și cum să o protejați?
 • Te pricepi la desen și ai ceva de spus cu privire la drumul pe care o iau planeta și societatea?

Dacă răspunsul tău a fost “da” la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, atunci Green Days este exact ceea ce căutai!

De la conferințe și dezbateri menite să deschidă ochii oamenilor privitor la mijloacele prin care putem proteja planeta și până la concerte și jocuri, toate legate de mediu, Green Days le are pe toate.

Ți-am captat atenția? Dacă da, adună-ți prietenii și luați împreună parte la această aventură.

 • Când? Vineri și sâmbătă, 25, respectiv 26 octombrie.

 • Unde? În funcție de activitatea pentru care optați, ne vom întâlni la Cetatea Oradea, În Parcul 1 Decembrie sau Orășelul Copiilor.

 

Mai jos aveți programul complet:

Vineri, 25 octombrie 2019

 • Prezentări și discuții (Tema: Alimentație, mediu, deșeuri)

Invitați: Nan Adelina, Tănase Ioana

Orele: 17:00-18:00  –  Locație: Cetatea Oradea;

 • Concurs de dezbateri

Participanți: Echipa ECOTOP VS. Echipa Gojdu

Orele: 18:00-19:00  –  Locație: Cetatea Oradea;

 

 • Piesă de teatru: ”Fiecare înseamnă împreună

Orele: 19:00-20:00  –  Locație: Cetatea Oradea;

 

Sâmbătă, 26 octombrie 2019

 • Desene pe asfalt “Oradea verde”

Orele: 11:00-13:00  –  Locație: Orăselul Copiilor;

 • Expoziție de desene “Oradea verde”

Orele: 11:00-13:00  –  Locație: Orăselul Copiilor;

 

 • Treasure Hunt: Caută comoara Eco

Orele: 17:00-19:00  –  Punct de pornire: Parcul 1 Decembrie;

Înscrierile se fac pe aici.  

Termenul de înscriere este până in data de 24.10.2019 ora 12:00

 

 • Expoziție de desene “Oradea verde” și premierea celor mai bune dintre acestea

Orele: 17:00-19:00  –  Locație: Parcul 1 Decembrie;

 

 • Concert cu cântece despre natură, munte și voie bună

Orele: 19:00 –  Locație: Parcul 1 Decembrie;

 

Partener: Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural web: https://muzeulmoo.ro/ ; FB: https://www.facebook.com/muzeulmoo/

În perioada 31 mai-2 iunie 2019 a avut loc cea de-a 39 a ediție a concursului montan Perpedes organizat de către colegii noștri de la CETM Albamont din Alba Iulia. Concursul s-a desfășurat în apropierea localității Vălișooara, în partea central-nordică a Munților Trascăului, în apropierea Cheilor Vălișoarei. Tabăra de corturi a fost amplasată sub Vârful Data, la aproximativ 30 de minute de localitatea Vălișoara. Concursul propriu-zis a constat în parcurgerea unui traseu de aproximativ 9 ore. Itinerarul traseului a urmărit în principal ambii versanți ai Cheilor Vălișoarei oferind priveliști spectaculoase asupra acestora cât și asupra altor obiective turistice din zonă (Platoul Bedeleu, Cheile Plaiului, Cheile Siloșului). Proba de regularitate a inclus și completarea unui chestionar privind cunoștințe generale despre geografia zonei dar și elemente de biodiversitate (faună și floră). Proba de orientare turistică și proba cultural artistică  s-au desfășurat în tabăra de corturi. Anul acesta au participat șapte echipaje din diverse zone ale țării (Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sălaj, Bistrița, București). Echipa noastră a fost alcătuită din cinci membri și a reușit o performanță notabilă obținând locul I pe clasamentul general al concursului, locul I la proba de Orientare turistică, locul I la Proba Teoretică și locul III la proba Cultural Artistică. Astfel, bocancul este adjudecat pentru a doua oară de organizația noastră, timp de un an de zile. Felicitări tuturor participanților la concurs. Dorim să le mulțumim pe această cale și prietenilor noștri de la CETM Albamont care ne-au încântat din nou cu prietenia și ospitalitatea lor caracteristică.  

perpedes01
perpedes02
perpedes03

Ecochallenge 2019

Ecochallenge este un concurs interșcolar cu tema protecția naturii a cărui primă ediție a fost organizată de ECOTOP Oradea în anul 1999.

Anul acesta am organizat a XIX-as ediție, cu participarea a 76 de elevi, organizați în 19 echipe de câte 4 elevi,  care au reprezentat școli gimnaziale din Oradea, Batăr, Tăut, Cefa, împreună cu profesorii lor coordonatori.

Spre deosebire de anii anteriori în care concursul a abordat teme generale legate de natură, în acest an tema concursului a fost biodiversitatea din ariile protejate din custodia/administrarea organizației. Elevii au avut de rezolvat un chestionar teoretic și mai multe probe practice stabilite de organizatori. Concursul a avut loc în situl Natura2000 ROSCI0008 Betfia, probele fiind susținute sub atenta supraveghere a voluntarilor și specialiștilor organizației.

Locul I a fost câștigat de echipa Aqua Team de la Liceul Teoretic Germa Friedrich Schiller, locul al doilea revenind echipei Bradul, de la același liceu din Oradea. Locul III a fost câștigat de echipa Fluturașii veseli de la Școala Gimnazială nr 1 Batăr.

                Activitatea a făcut parte din Proiectul ”Wildlife watch” finanțat de Fundația pentru parteneriat Miercurea Ciuc și MOLL România.

Locul I - Aqua ...
Locul II - Brad...
Locul III - Flu...

 

INVITAŢIE

Ecochallenge 2017

ECOTOP Oradea vă invită să participaţi la Concursul interşcolar ” Îndrăznește să descoperi”, pe teme de protecţia mediului, ediţia a III-a. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu – clasele V – VIII – ai şcolilor din comunitățile situate în Situl Natura 2000 ROSCI 0322 Muntele Şes.

Concursul se va desfăşura în data de 10.11.2018, cu începere de la ora 11.00 , la Liceul Teoretic Constantin Şerban din Aleşd.  Înscrierile participanţilor se pot face începând cu data de 01.11.2018, între orele 11.00 – 14.00, la numarul de telefon 0740092797 sau pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Regulamentul si bibliografia se pot consulta pe pagina web a organizaţiei: www.ecotoporadea.ro

Termenul limită de înscriere este 08.11.2018.

Persoană de contact: Togor George tel: 0740092797.

Ediţia a -18-a a concursului PerPedes, organizat de către colegii noştrii de la Albamont a avut loc anul acesta în zona Platoului Bedeleu, în apropierea localităţii Colţeşti din Munţii Trascău. Din partea Ecotop Oradea am participat cu un echipaj alcătuit din şapte membrii (Sergiu Doboş, George Popa, Ruff Sebastian, Cuc Mihai, Bogdan Dobai, Ştefania Ghionea şi Mircescu Cristian Victor).

Traseul a pornit din zona de campare situată la vest de localitatea Colţeşti. Obiectivul principal al traseului l-a reprezentat Platoul Bedeleului. Alte obiective turistice întâlnite pe parcurs au fost Cheile Plaiului, punctul de belvedere de la Peştera Poarta Zmeilor dar şi Cheile Siloşului.

Am obţinut locul II la proba de orientare turistică, locul III la proba de regularitate (incluzând participarea pe traseu dar şi completarea unui chestionar teoretic) şi locul III la clasamentul general al concursului.

Le mulţumim colegilor de la Albamont pentru primirea călduroasă şi pentru că ne-au oferit prilejul să petrecem câteva zile la munte, într-o zonă foarte pitorească.

PerPedes 2018
PerPedes 2018
PerPedes 2018
PerPedes 2018
PerPedes 2018
PerPedes 2018

Ecochallenge 2017

A venit ziua cea mare! Da, am ajuns la a XVIII-a ediție a concursului interșcolar ECOCHALLENGE. Primele cinci ediții, pornind din anul 2000 le-am organizat în școlile din oraș, dar cu timpul, numărul participanților crescând, am hotărât că e mai bine pentru toata lumea să ieșim cu copiii afară. Din anul 2006 ECOCHALLENGE este o competiție outdoor, organizată de ECOTOP sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Bihor. Tema principală este Natura, iar probele variază de la un an la altul, singur chestionarul (proba teoretică) fiind prezent la fiecare ediție. De doi ani ECOTOP a devenit custode și admiistrator al unor situri Natura2000, așa că am hotărât să organizăm concursul întrunul din siturile respective. În 2017 ECOCHALLENGE a fost organizat la Săcueni, anul acesta a venit rândul sitului Natura2000 ROSCI0008 Betfia Concursul a avut loc în 12 mai , în pădurea Betfia, lângă Avenul Betfia. Au participat 15 echipaje din școli gimnaziale din Oradea, Cefa, Săcueni, Sînmartin, Sântandrei. Fiecare echipaj , format din patru elevi din clasele V – VIII a avut de rezolvat patru probe practice și doua probe teoretice. În final concursul a fost câștigat de echipajul Liceului Teoretic German „ UN ITOP”, urmat de echipajul „NIMFÁK”, de la Liceul Teoretic Petöfi Sándor Săcueni , clasat pe locul doi , respectiv echipajul „IRIS VIZIS”, clasat pe locul trei, tot de la Liceul Teoretic Petöfi Sándor Săcueni. Anul acesta concursul a făcut parte din activitiile proiectului „ Outdoor Academy” finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc și MOLL România, în cadrul programului Spații verzi, componenta Arii Naturale Protejate.

Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...
Ecochallenge 20...

Ecotura 2017

Vă mulțuim pentru participare!

© Foto Sergiu Doboș

ecotura-2017-01
ecotura-2017-02
ecotura-2017-03
ecotura-2017-04
ecotura-2017-05
ecotura-2017-06
ecotura-2017-07
ecotura-2017-08
ecotura-2017-09
ecotura-2017-10
ecotura-2017-11
ecotura-2017-12
ecotura-2017-13
ecotura-2017-14
ecotura-2017-15
ecotura-2017-16
ecotura-2017-17
ecotura-2017-18
ecotura-2017-19
ecotura-2017-20
ecotura-2017-21
ecotura-2017-22
ecotura-2017-23
ecotura-2017-24
ecotura-2017-25

INVITAŢIE

Ecochallenge 2017

ECOTOP Oradea in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor vă invită să participaţi la Concursul interşcolar ECOCHALLENGE, pe teme de protecţia mediului, ediţia a XVII-a. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu – clasele V – VIII – ai şcolilor din Oradea şi judeţul Bihor.

Concursul se va desfăşura în data de 13.05.2017, cu începere de la ora 11:00, la Săcueni, în situl Natura2000 ROSCI0220. Transportul cu autocarul de la Oradea la Săcueni este asigurat de către ECOTOP.  Înscrierile participanţilor se pot face începând cu data de 03.05.2017, detalii referitoare la înscriere pe www.ecotoporadea.ro. Regulamentul și bibliografia se pot consulta pe pagina web a organizaţiei: www.ecotoporadea.ro

Termenul limită de înscriere este 12.05.2017. Numărul de echipaje este limitat, primele 10  echipaje înscrise beneficiind de transport.

Persoană de contact:

Mircescu Eleonora – 0740/950793

Fii voluntar pentru o zi!

Prezenţa ta face diferenţa!

Noi, voi, Betfia curată! Fii voluntar pentru o zi! Ai auzit probabil de „craterul Betfia”, dar câţi dintre voi ştiu că asta este doar denumirea improprie? Sau câţi ştiu ce este acolo?

‘’Ice-age’’ îţi spune ceva? Ei bine, este perioada care corespunde pleistocenului şi, întâmplător, acestei peşteri verticale. Rămăşiţe de rinoceri, mamuţi, lei, strămoşi ai lupului şi liliecilor de azi, ale unor rozătoare şi alte animale care au trăit aici acum circa 1-1,5 milioane de ani, demult dispărute, sunt adăpostite în măruntaiele Dealului Betfia, unde se află Hudra Bratii – sau avenul Betfia.

Vrei să afli ce este Ruscus aculeatus, Spiranthes spiralis? Sau o „pajişte stepică subpanonică”? Sau de ce sunt importanţi liliecii, broaştele, şopârlele?...

Hai alături de noi! Prezenţa ta face diferenţa! Arată că vrei să ştii şi îţi pasă!

În urma activităţilor turistice, potecile şi locurile de popas din aria protejată Betfia, care include şi Dealul Şomleului, s-au umplut cu deşeuri. Participă alături de noi la curăţarea ariei protejate de flacoane, doze, pungi şi alte lucruri „uitate” acolo şi ai ocazia să afli o mulţime de lucruri noi şi interesante!

Te aşteptăm cu saci, mănuşi, apă şi, poate, o felie de pizza, condimentată cu multe poveşti interesante, sâmbătă, 22 aprilie 2017 (chiar de „Ziua Pământului”, adică!), la ora 11:30, la Avenul Betfia - punctul de întâlnire.

Pentru cei care doresc să vină cu bicicletele, am organizat „o tură” sub atenta supraveghere a Poliţiei Rutiere. Cicliştii vor porni organizat, la ora 10:15, din capătul oraşului, de la Nufărul, urmând traseul Sînmartin – Băile 1 Mai – Betfia.

Pentru o bună organizare, nu uita să te înscrii aici:

sau: https://goo.gl/forms/Zbz2IEbE3uTNUHov2

Pentru alte informații:

 • www.ecotoporadea.ro
 • www.facebook.com/EcotopOradea
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • George Peștean: 0753-506467

 

Ecotura 2016

Esti licean, scoala a inceput, dar tu deja te plictisesti? Vino cu noi pe Valea Misidului intr-o Ecotura plina de aventuri.Ia-ti cei mai buni doi prieteni si testati-va limitele pe parcursul unui traseu plin cu probe interesante pentru a castiga la final marele premiu. Concursul se va desfasura pe tot parcursul zilei de 15 octombrie.Echipele participante vor fi formate din 3 persoane de varsta liceala,iar trasportul se va face cu trenul pana in Suncuius(biletele de tren vor fi platite de participanti).Ce spuneti,va tenteaza?

 

Descarca regulamentul de aici

 Descarca formularul de inscriere de aici

Perioada: 01 – 07 august 2016

Locaţia: Damiş, comuna Bratca

Vârsta participanţilor: 11 - 14 ani

Transport: microbus de la Oradea la Damiş

Cazare: corturi, câte 4 persoane într-un cort, în livada Centrului de Resurse al ECOTOP de la Damiş

În caz de vreme nefavorabilă cazare în regim cabană, la Centrul de Resurse al ECOTOP

Masă: regim de autogospodărire

 

 

Facilităţi la Centrul de Resurse:

- 2 băi cu cabine de duş, apă caldă, apă rece

- Bucătărie complet utilată, sală de mese

- Cabană cu 20 de locuri, dormitor comun

Contribuţie participant: 100 lei care se achită în avans la înscriere.

 

- Avem 16 locuri, în ordinea înscrierii și achitării taxei vor participa la tabară primii 16 înscrisi. Data limită de înscriere: 20 iulie 2016

- Persoana de contact: Mircescu Eleonora,  vicepreședinte ECOTOP Oradea.

tel: 0740/950793 (Mircescu Eleonora)

e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www:  www.ecotoporadea.ro

Descarcă fișa de înscriere de aici.

Înapoi sus