Calendar

 

Ultimele Noutăți

Green Days Oradea

Green Days Oradea

ECOTOP Oradea te invită sa participi la Green Days. Ai fost asaltat în ultima vreme de tot...

Ecochallenge 2019 - rezultate

Ecochallenge 2019 - rezultate

Ecochallenge este un concurs interșcolar cu tema protecția naturii a cărui primă ediție a fost...

Junior Ranger 2018

Junior Ranger 2018

Am ajuns la a cincea ediție a taberelor ”Junior Ranger”de la Damiș. Cu un grup de 16 ”experți” în...

PerPedes 2018

PerPedes 2018

Ediţia a -18-a a concursului PerPedes, organizat de către colegii noştrii de la Albamont a avut...

 • Green Days Oradea

  Green Days Oradea

 • Ecochallenge 2019 - rezultate

  Ecochallenge 2019 - rezultate

 • Junior Ranger 2018

  Junior Ranger 2018

 • PerPedes 2018

  PerPedes 2018

 

Diverse

Green Days OradeaECOTOP Oradea te invită sa participi la Green Days.

 • Ai fost asaltat în ultima vreme de tot felul de știri despre poluarea ce ne înconjoară și îți dorești să contribui și tu la schimbarea ce este atât de necesară, dar nu știi cum?
 • Vrei să înveți mai multe despre cum să îți adaptezi stilul de viată în așa fel încât să fie benefic atât pentru tine, cât și pentru planetă?
 • Cauți să te distrezi împreună cu prietenii, dar, în același timp, să și învățați despre lumea din jurul vostru și cum să o protejați?
 • Te pricepi la desen și ai ceva de spus cu privire la drumul pe care o iau planeta și societatea?

Dacă răspunsul tău a fost “da” la cel puțin una dintre întrebările de mai sus, atunci Green Days este exact ceea ce căutai!

De la conferințe și dezbateri menite să deschidă ochii oamenilor privitor la mijloacele prin care putem proteja planeta și până la concerte și jocuri, toate legate de mediu, Green Days le are pe toate.

Ți-am captat atenția? Dacă da, adună-ți prietenii și luați împreună parte la această aventură.

 • Când? Vineri și sâmbătă, 25, respectiv 26 octombrie.

 • Unde? În funcție de activitatea pentru care optați, ne vom întâlni la Cetatea Oradea, În Parcul 1 Decembrie sau Orășelul Copiilor.

 

Mai jos aveți programul complet:

Vineri, 25 octombrie 2019

 • Prezentări și discuții (Tema: Alimentație, mediu, deșeuri)

Invitați: Nan Adelina, Tănase Ioana

Orele: 17:00-18:00  –  Locație: Cetatea Oradea;

 • Concurs de dezbateri

Participanți: Echipa ECOTOP VS. Echipa Gojdu

Orele: 18:00-19:00  –  Locație: Cetatea Oradea;

 

 • Piesă de teatru: ”Fiecare înseamnă împreună

Orele: 19:00-20:00  –  Locație: Cetatea Oradea;

 

Sâmbătă, 26 octombrie 2019

 • Desene pe asfalt “Oradea verde”

Orele: 11:00-13:00  –  Locație: Orăselul Copiilor;

 • Expoziție de desene “Oradea verde”

Orele: 11:00-13:00  –  Locație: Orăselul Copiilor;

 

 • Treasure Hunt: Caută comoara Eco

Orele: 17:00-19:00  –  Punct de pornire: Parcul 1 Decembrie;

Înscrierile se fac pe aici.  

Termenul de înscriere este până in data de 24.10.2019 ora 12:00

 

 • Expoziție de desene “Oradea verde” și premierea celor mai bune dintre acestea

Orele: 17:00-19:00  –  Locație: Parcul 1 Decembrie;

 

 • Concert cu cântece despre natură, munte și voie bună

Orele: 19:00 –  Locație: Parcul 1 Decembrie;

 

Partener: Muzeul Orașului Oradea – Complex Cultural web: https://muzeulmoo.ro/ ; FB: https://www.facebook.com/muzeulmoo/

În perioada 31 mai-2 iunie 2019 a avut loc cea de-a 39 a ediție a concursului montan Perpedes organizat de către colegii noștri de la CETM Albamont din Alba Iulia. Concursul s-a desfășurat în apropierea localității Vălișooara, în partea central-nordică a Munților Trascăului, în apropierea Cheilor Vălișoarei. Tabăra de corturi a fost amplasată sub Vârful Data, la aproximativ 30 de minute de localitatea Vălișoara. Concursul propriu-zis a constat în parcurgerea unui traseu de aproximativ 9 ore. Itinerarul traseului a urmărit în principal ambii versanți ai Cheilor Vălișoarei oferind priveliști spectaculoase asupra acestora cât și asupra altor obiective turistice din zonă (Platoul Bedeleu, Cheile Plaiului, Cheile Siloșului). Proba de regularitate a inclus și completarea unui chestionar privind cunoștințe generale despre geografia zonei dar și elemente de biodiversitate (faună și floră). Proba de orientare turistică și proba cultural artistică  s-au desfășurat în tabăra de corturi. Anul acesta au participat șapte echipaje din diverse zone ale țării (Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sălaj, Bistrița, București). Echipa noastră a fost alcătuită din cinci membri și a reușit o performanță notabilă obținând locul I pe clasamentul general al concursului, locul I la proba de Orientare turistică, locul I la Proba Teoretică și locul III la proba Cultural Artistică. Astfel, bocancul este adjudecat pentru a doua oară de organizația noastră, timp de un an de zile. Felicitări tuturor participanților la concurs. Dorim să le mulțumim pe această cale și prietenilor noștri de la CETM Albamont care ne-au încântat din nou cu prietenia și ospitalitatea lor caracteristică.  

perpedes01
perpedes02
perpedes03

Ediţia a -18-a a concursului PerPedes, organizat de către colegii noştrii de la Albamont a avut loc anul acesta în zona Platoului Bedeleu, în apropierea localităţii Colţeşti din Munţii Trascău. Din partea Ecotop Oradea am participat cu un echipaj alcătuit din şapte membrii (Sergiu Doboş, George Popa, Ruff Sebastian, Cuc Mihai, Bogdan Dobai, Ştefania Ghionea şi Mircescu Cristian Victor).

Traseul a pornit din zona de campare situată la vest de localitatea Colţeşti. Obiectivul principal al traseului l-a reprezentat Platoul Bedeleului. Alte obiective turistice întâlnite pe parcurs au fost Cheile Plaiului, punctul de belvedere de la Peştera Poarta Zmeilor dar şi Cheile Siloşului.

Am obţinut locul II la proba de orientare turistică, locul III la proba de regularitate (incluzând participarea pe traseu dar şi completarea unui chestionar teoretic) şi locul III la clasamentul general al concursului.

Le mulţumim colegilor de la Albamont pentru primirea călduroasă şi pentru că ne-au oferit prilejul să petrecem câteva zile la munte, într-o zonă foarte pitorească.

PerPedes 2018
PerPedes 2018
PerPedes 2018
PerPedes 2018
PerPedes 2018
PerPedes 2018

Din cauza timpului nefavorabil ultimele activități ale Festivalului Vara Verde, festival ce are ca scop promovarea petrecerii timpului liber outdoors şi în natură şi se adresează tuturor grupelor de vârstă, au fost amanate pentru săptămâna 24 – 30 august.

 • Luni – 24 august
  • bătaie cu apă
  • lansare de lampioane
  • Ambele activități au avut loc în Parcul 1 Decembrie cu începere de la ora 19:00. Din fericire pentru public, vremea a fost calduroasa asa ca participantii, majoritatea copii, s-au distrat copios aruncand cu baloane cu apa unii in altii.
 • Marți – 25 august
  • activități sportive în Parcul IC Brătianu – de la ora 18:00
  • Au participat sase echipe care au jucat football pe terenurile amenajate , alti cativa au jucat tenis de masa. Castigatorii au fost premiati cu sucuri oferite de organizatori.
 • Miercuri – 26 august
  • Seară socială în Parcul din Șanțul Cetății.
  • Seara social a debutat cu stangul deoarece era prea putina lume in parc, organizatorii au pregatit cateva jocuri de team building, dar au fost doar cativa amatori sa le incerce.
  • Observațiile astronomice în aceeași locație au fost realizate impreuna cu reprezentantii Astro Club Oradea.

Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015
Vara Verde 2015

Festivalul Vara verde aflat la a patra ediție face parte din activitățile proiectului ”Voluntar pentru Oradea”, proiect care a participat la concursul de proiecte din cadrul SWIMATHON.

Sponsori:
Fundația Comunitară Oradea, ECOTOP Oradea, SC Benvenuti , CELESTICA, Centrul pentru excelență în Astronomie.

INVITAŢIE

Ecochallenge 2017

ECOTOP Oradea vă invită să participaţi la Concursul interşcolar ” Îndrăznește să descoperi”, pe teme de protecţia mediului, ediţia a III-a. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu – clasele V – VIII – ai şcolilor din comunitățile situate în Situl Natura 2000 ROSCI 0322 Muntele Şes.

Concursul se va desfăşura în data de 10.11.2018, cu începere de la ora 11.00 , la Liceul Teoretic Constantin Şerban din Aleşd.  Înscrierile participanţilor se pot face începând cu data de 01.11.2018, între orele 11.00 – 14.00, la numarul de telefon 0740092797 sau pe email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Regulamentul si bibliografia se pot consulta pe pagina web a organizaţiei: www.ecotoporadea.ro

Termenul limită de înscriere este 08.11.2018.

Persoană de contact: Togor George tel: 0740092797.

Fii voluntar pentru o zi!

Prezenţa ta face diferenţa!

Noi, voi, Betfia curată! Fii voluntar pentru o zi! Ai auzit probabil de „craterul Betfia”, dar câţi dintre voi ştiu că asta este doar denumirea improprie? Sau câţi ştiu ce este acolo?

‘’Ice-age’’ îţi spune ceva? Ei bine, este perioada care corespunde pleistocenului şi, întâmplător, acestei peşteri verticale. Rămăşiţe de rinoceri, mamuţi, lei, strămoşi ai lupului şi liliecilor de azi, ale unor rozătoare şi alte animale care au trăit aici acum circa 1-1,5 milioane de ani, demult dispărute, sunt adăpostite în măruntaiele Dealului Betfia, unde se află Hudra Bratii – sau avenul Betfia.

Vrei să afli ce este Ruscus aculeatus, Spiranthes spiralis? Sau o „pajişte stepică subpanonică”? Sau de ce sunt importanţi liliecii, broaştele, şopârlele?...

Hai alături de noi! Prezenţa ta face diferenţa! Arată că vrei să ştii şi îţi pasă!

În urma activităţilor turistice, potecile şi locurile de popas din aria protejată Betfia, care include şi Dealul Şomleului, s-au umplut cu deşeuri. Participă alături de noi la curăţarea ariei protejate de flacoane, doze, pungi şi alte lucruri „uitate” acolo şi ai ocazia să afli o mulţime de lucruri noi şi interesante!

Te aşteptăm cu saci, mănuşi, apă şi, poate, o felie de pizza, condimentată cu multe poveşti interesante, sâmbătă, 22 aprilie 2017 (chiar de „Ziua Pământului”, adică!), la ora 11:30, la Avenul Betfia - punctul de întâlnire.

Pentru cei care doresc să vină cu bicicletele, am organizat „o tură” sub atenta supraveghere a Poliţiei Rutiere. Cicliştii vor porni organizat, la ora 10:15, din capătul oraşului, de la Nufărul, urmând traseul Sînmartin – Băile 1 Mai – Betfia.

Pentru o bună organizare, nu uita să te înscrii aici:

sau: https://goo.gl/forms/Zbz2IEbE3uTNUHov2

Pentru alte informații:

 • www.ecotoporadea.ro
 • www.facebook.com/EcotopOradea
 • Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
 • George Peștean: 0753-506467

 

Concurs Foto - Viaţa şi natura în oraşul tăuConcursul s-a încheiat. Premierea va avea loc vineri, 8 noiembrie, ora 16:00 la sediul organizației Ecotop Oradea din str. Piața 1 Decembrie, nr. 2.

ECOTOP Oradea organizează în perioada 22 octombrie – 8 noiembrie un concurs de fotografie adresat tinerilor liceeni interesaţi de fotografie, cu tema „Viaţa şi natura în oraşul tău”.

Concursul urmăreşte, pe de-o parte, să atragă atenţia tinerilor asupra stării mediului în care trăiesc, iar pe de alta să promoveze o alternativă la dezvoltarea creativităţii prin artă fotografică, într-o epocă în care fiecare poartă după sine un instrument ce ştie să fotografieze. Implicarea participanţilor va fi răsplătită prin premierea, în urma unui clasament realizat de juriul desemnat, a celor mai bune 3 fotografii. Publicul va avea ocazia la rându-i să-şi aleagă preferinţa dintre imaginile trimise, printr-un vot deschis ce va fi anunţat ulterior. 24 de fotografii vor participa în cadrul expoziţiei ce va avea loc la Biblioteca Judeţeană, din data de 8 noiembrie.

Cei interesaţi sunt rugaţi să trimită o singură fotografie cu un titlu sugestiv, corespunzând temei menţionate, cu numele şi prenumele inclus în mesaj împreună cu formularul de înscriere care poate fi descărcat de aici la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. până în data de 6 noiembrie, ora 12.00. Ulterior acestei date, materialele trimise nu vor mai fi introduse în concurs. De asemenea, trimiterea mai multor fotografii duce la eliminarea din concurs.

Pentru mai multe informaţii, vă stăm la dispoziţie la numărul de telefon 0359/425591 de luni până vineri, între orele 12-14, pe adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la sediul organizaţiei ECOTOP Oradea în Piaţa 1 Decebrie, nr. 2.

Mult succes!

Concursul este realizat în colaborare cu Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, firmele Spelemat şi AlpinExpe.

colaboratori

Înapoi sus