Calendar

 

Ultimele Noutăți

Ecochallenge 2018

Ecochallenge 2018

INVITAŢIE ECOTOP Oradea in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor vă invită să...

Ecotura 2017

Ecotura 2017

Vă mulțuim pentru participare! © Foto...

ECOTURA 2016

ECOTURA 2016

Esti licean, scoala a inceput, dar tu deja te plictisesti? Vino cu noi pe Valea Misidului intr-o...

  • Ecochallenge 2018

    Ecochallenge 2018

  • Ecotura 2017

    Ecotura 2017

  • ECOTURA 2016

    ECOTURA 2016

 

Miniecotop

Am invatat sa plantam arbori. Cei 80 de puieti mesteacan si frasini ramasi de la plantarile de anul trecut abia asteptau sa-si revendice locul pe cararea verde. Fiecare copil a luat cativa puieti pe care i-a plantat pe malul Petei pe o parte si de alta a pistei de biciclete. Dupa plantare am avut parte si de putina joaca.

Abia am asteptat cadourile de la Mos Craciun. Am facut decoratiunile pentru pomul de craciun si am impodobit sala. Am vazut o prezentare despre membri vechi ai Miniecotop-ului si activitatile desfasurate de ei. Fiecare si-au prezentat costumul si personajul pe care il interpreta , dupa care am primit cadourile de la  Mosu’.

Intr-o sambata ne-am adunat cu mic cu mare si am plecat in excursie. Dupa un drum obositor de lung am ajuns intr-un final la destinatie. Ghidul  ne-a prezentat formatiunile din pestera si denumirile lor. Ne-am intalnit si cu niste lilieci care au avut bunavointa sa se lase fotografiati. Am iestit din pestera si dupa ce am constatat ca nu mai ploua am inceput joaca . In drumul spre pestera cu cristale Farcu am invatat imnul ECOTOP. Cristalele de calcit  din pestera Farcu ne-au impresionat. In drumul spre casa  oboseala si-a facut simtita prezenta si somnul ne-a cuprins rand pe rand.

La o luna dupa infiintarea departamentului miniecotop a avut parte de primul party halloween party care este de fapt aniversarea clubului de mediu. Copii au avut parte de un concurs de costume cu premii .Dupa decernarea premiilor a iceput distreactia.Mancare ,bautura muzica si voie buna.

Sâmbată în 8 noiembrie ne-am strâns pentru o ieșire în aer liber.
Am avut ocazia să ne jucăm diferite jocuri de grup alături de grupul de voluntari care se ocupă de noi.
Am ajuns în parcul 1 Decembrie unde am început să ne jucăm Tronul Împăratului și apoi Țară Țară vrem Ostași.

Ce este de fapt Miniecotopul?

Departamentul de copii al ECOTOPului a luat ființă în anul 1998, în urma unui proiect de educație de mediu derulat de voluntarii organizației în mai multe școli din Oradea.
După 12 ani de pauză, în vara acestui an voluntarii din organizație au hotărât să reînființăm departamentul Miniecotop, care să servească drept pepinieră de membri pentru organizație – de fapt ideea aceasta a stat la baza înființării departamentului în 1998.

Înapoi sus